ממרק דגים ועד מרק תירס: 5 מרקים שלא הייתם חושבים עליהם

עונת החורף כבר כאן, ואין דרך טובה יותר להתחמם כמו גם לשבוע מאשר להכין מרק עשיר. למעשה, אם עד לפני מספר שנים תמהיל המרקים היה מוגבל למדי וכלל לרוב עוף עם ירקות, כיום בזכות תוכניות הטלוויזיה המתמקדות בבישולים כמו גם מתכונים של שפים מובילים מהארץ ומהעולם, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להכין מרק טעים ומיוחד שלא רק ישביע אלא גם יהפוך לחלק בלתי נפרד מהתפריט בתקופה הקרה. אם גם אתם מחפשים עכשיו מתכון משובח למרק, להלן חמישה מרקים שלא הייתם חושבים עליהם כמו למשל מרק עוף או מרק ירקות, כל זאת מתוך מטרה לגוון את התפריט וליצור תמהיל קולינרי משובח – במינימום מאמץ. מוכנים? בואו נתחיל!

מרק דגים

במאה הקודמת, מרק דגים זכה לכינוי מרק של עניים מאחר ומעוטי יכולת השתמשו בחלקי הדג לטובת יצירה של מרק מזין. מאז ועד היום עבר המתכון תהפוכות רבות, וכיום מרק דגים נחשב לאחד המרקים הטובים והיוקרתיים במסעדות, ולא בכדי. מנה טעימה ועשירה בדמות מרק דגים כוללת שימוש בדגים איכותיים כמו דניס, ברק ומוסר לצד חומרי גלם משובחים הכוללים ירקות מהווה הזדמנות מצוינת ליצירה של מרק שיגרוף מחמאות וכן יאפשר לכם ליצור תמהיל משובח של מרק המשלב ירקות וכן דגים מצוינים ובעלי טעם עשיר.

 

 

מרק עגבניות עם אורז

מרק עגבניות ביחד עם אורז הוא מרק מושלם בעבור ימי חורף קפואים כמו גם לטובת יצירה של מרק משביע שבו ניתן להשתמש גם לאחר מספר ימים, כאשר הטעמים החזקים של העגבניות משתלבים בצורה מושלמת עם המצע של אורז. ברחבי הרשת ניתן למצוא מתכונים קלים להכנה, כאשר הדגש בהכנה של מרק מהסוג הזה הוא על שילוב של עגבניות טריות ביחד עם תבלינים שיעצמו את הטעמים כמו פפריקה, אורגנו וכן אבקת מרק.

מרק תירס

מרק סמיך אשר אותן ניתן להכין בעשר דקות בלבד הוא מרק תירס. חומר הגלם המרכזי הוא כמובן תירס אולם בשביל לשדרג את המתכון הבסיסי אפשר ואף רצוי להשתמש בכף של רוטב סויה וכן כפית של סוכר. מדובר בטכניקה שתהפוך את המרק למרק בסגנון אסייאתי. את המתכון הזה ניתן להכין בעשר דקות בלבד של עבודה, ועל כן הוא מהווה הזדמנות מצוינת לטובת יצירה של מרק טעים ומשביע אך גם בעל אלמנטים אסייאתים משובחים.

מרק אפונה

מרק נוסף אותו מומלץ להכין הוא מרק אפונה. כל מה שצריך לעשות הוא לטגן מעט בצל, להוסיף 500 גרם של אפונה ביחד עם 2 בצלים ו 2 גזרים ויש לכם מרק ירקות נהדר שיגרוף מחמאות כמו גם משביע. שימו לב כי ההמלצה היא להשתמש באפונה טרייה ולא מוקפאת מאחר ותהליך ההקפאה עשוי לגרום לטעמי לוואי.

מרק מינסטרונה

נשאר לכם ירקות שאין בהם שימוש? ובכן, דרך מצוינת להפיח בירקות חיים מחודשים יכול להתבצע באמצעות מרק מינסטרונה שהוא למעשה מרק ירקות בסגנון איטלקי. מדובר במרק חורפי מושלם המשלב בין מגוון גדול של ירקות שיש לכל אחד במקרר לבין פחמימות, כאשר ניתן לתת דרור לדמיון ולשלב בין מספר מתכונים, כל זאת מתוך מטרה לשדרג את המתכון ולהפוך אותו למזוהה עם הטעם האישי שלכם.

לסיכום, כיום דרך האינטרנט וכן הרשתות החברתיות ניתן ליצור תמהיל מושלם המשלב בין מתכונים קלים בעשר עד רבע שעה של עבודה לצד שימוש בחומרי גלם משובחים. גם אם אין לכם ניסיון קודם בבישול, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להכין מרק משובח שיגרוף מחמאות ואפילו יהיה בעל השפעה חיובית על הבריאות. שיהיה בתאבון!

גלילה לראש העמוד