5 עובדות מעניינות על התקרחות גברית

בעיית ההתקרחות מעסיקה גברים רבים, אך היום יש מגוון דרכים לטפל בבעיה ואף למנוע אותה. מה הגורמים להתקרחות גברית? אילו סוגי התקרחות קיימים, ומהם הטיפולים המוצעים היום בשוק וברפואה? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

1.      התקרחות חלה על רקע גנטי

חשוב לציין שאיבוד שיער הוא דבר נורמלי וטבעי, וההתקרחות מופיעה כאשר האיזון בין צמיחת השיער החדש לבין איבוד השיער הקיים מופר, כלומר כאשר נושרות יותר שיערות מאשר צומחות חדשות. ללא טיפול מתאים, תהליך זה אינו הפיך ואף מחמיר עם השנים. התקרחות על רקע גנטי מתחילה כבר בגיל צעיר, וכל עוד אין איבוד שיער הבולט לעין היא לא מאובחנת בשלביה המוקדמים.

מלבד הגורם הגנטי, התקרחות יכולה לנבוע מאחד או יותר מהגורמים הבאים:

  • מחסור בברזל
  • תזונה לקויה
  • תרופות שגורמות להתקרחות
  • טיפולים כימותרפיים
  • בעיות נפשיות
  • חשיפה לסטרס ממושך

2.      קיימים ארבעה סוגים שונים של התקרחות

יש מספר סוגי התקרחות, השונים בשלביהן ובמוקדי נשירת השיער:

  • התקרחות סוג A – מתחילה עם נסיגה בקו השיער באזור הקדמי של הקרקפת, ומתקדמת עד להתקרחות מלאה של הקודקוד.
  • התקרחות סוג O – מתחילה עם התקרחות מעוגלת באזור הקודקוד, ומתקדמת עד להתקרחות מלאה של הקודקוד.
  • התקרחות סוג M – מתחילה עם נסיגה של קו השיער בקדמת הקרקפת בצורת M ("מפרצים") עד להתקרחות מלאה של כל הקודקוד.
  • התקרחות מסוג O משולב M – מתרחשת נסיגה בצורת M וקרחת עגולה בצורת O במקביל, עד להתקרחות מלאה של הקודקוד.

 

 

3.      ישנם תכשירים חיצוניים שמטפלים בהתקרחות

תכשיר כמו מינוקסידיל הינו יעיל לטיפול בהתקרחות על רקע גנטי בגילאים 18-65. התכשיר נמכר ללא מרשם רופא ומסייע במניעת ההתקרחות ובעידוד צמיחה של שיער חדש באמצעות פעילות מוגברת של הרחבת כלי הדם המקומיים באזור המטופל. לפני השימוש יש לוודא שעור הקרקפת בריא ולא פגום. את התכשיר יש למרוח פעמיים ביום ולא לשטוף אותו ארבע שעות לאחר המריחה, וכן לשטוף ידיים מיד לאחר סיום השימוש. כמו כן, אין להשתמש בו כאשר יש על השיער תכשיר אחר כמו קרם או ג'ל.

דרך נוספת לטפל בבעיית ההתקרחות הגברית בצורה טבעית היא בעזרת תוסף קולגן, אשר עשוי לסייע לחיזוק סיב השערה ולעכב את קצב הנשירה.

4.      ישנו טיפול תרופתי כנגד התקרחות

התרופה העיקרית לטיפול בהתקרחות גברים הינה פרופסיה. היא מעכבת את פעילות האנזים שמנשיר שיער, וכך מאפשרת לזקיקי השיער לצאת ממצב תרדמת ולחזור לפעילות הצמחת השיער. התרופה נחשבת יחסית יעילה אך מחייבת מרשם רופא, וכן עלולות להתלוות אליה תופעות לוואי כמו רגישות יתר, לחץ בחזה, קוצר נשימה, נפיחות ועוד, לכן הטיפול מחייב מעקב רפואי הכולל בדיקות מעקב שונות. השיפור מופיע לאחר שלושה חודשים לפחות.

5.      אפשר לעשות השתלת שיער כדי לטפל בהתקרחות

השתלת שיער הינה הליך כירורגי במהלכו מוציאים זקיקי שיער מהאזור בקרקפת שלא נפגע מההתקרחות, ושותלים אותם באזורים הקרחים של קרקפת המטופל. היום קיימות שיטות רבות להשתלת שיער, כאשר המתקדמת מבניהן מאפשרת להוציא זקיקי שיער בודדים במקום רצועה או מקבץ ללא צלקות נרחבות ובזמן החלמה מהיר יותר. השתלות שיער נעשות בעיקר בחו"ל, ובפרט בטורקיה ובקפריסין. מידע על השתלת שיער בקפריסין תוכלו למצוא באתר המושתלים.

לסיכום

הגורם המרכזי להתקרחות הינו גנטי, אך ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על התקרחות כמו מחסור בברזל, תזונה לקויה או חשיפה לסטרס באופן ממושך. קיימים ארבעה סוגי התקרחות הנבדלים זה מזה בצורה ובאזורי ההתקרחות השונים על גבי הקרקפת. אפשר לטפל בהתקרחות גברית בעזרת תכשירים מקומיים, טיפול תרופתי או ניתוח השתלת שיער.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

גלילה לראש העמוד