5 עובדות מעניינות על שוקולד

שוקולד הוא ממתק מפנק שמשתלב נהדר עם מגוון רחב של עוגות, עוגיות ומאפים. הוא מתאים לנו כשבא לנו משהו מתוק כמו משבצת שוקולד חלב איכותי ליד הקפה או אחרי ארוחה. הממתק הנפלא הזה מופק מהתססה של זרעי עץ הקקאו וסוכר. כדי להפיק שוקולד מבצעים התססה של זרעים טחונים קלויים של עץ הקקאו ומשלבים בתהליך לציטין, סוכר וגם וניל. התוספות נועדו לייצר מוצר נגיש וטעים. על ידי תהליך זה, הופכים את השוקולד שמקורו מר: למתוק, מה שגורם לנו להתמכר. איזה עובדות על ממתק המדהים הזה כדאי להכיר? הנה 5 עובדות מעניינות:

שוקולד ודיאטה

על פי רוב תפריטי הדיאטה, מותר לאדם לצרוך שתי קוביות שוקולד ביום. מתברר שצריכת שוקולד באופן מתון מעוררת את מערכת העיכול וטובה עבור מי שרוצה להוריד במשקל. יש את מי שבוחר לבצע 'דיאטת שוקולד' – מה שנעשה רק עם שוקולד איכותי המכיל אחוזי קקאו באחוז גבוה. כמובן שרצוי להתייעץ עם דיאטן לפני שמחליטים על דיאטה מסוג זה.

שוקולד ובריאות

בתוך תערובת שוקולד יש מגוון מרכיבים בריאים הנמצאים בריכוז של מוצקי קקאו. קקאו הוא מוצר מופחת סוכר ואחוזי השומן שיש בו נמוכים. מחקרים מצאו כי צריכה של שתי קוביות שוקולד מריר איכותי ביום, מפחיתה בעיות של לחץ דם גבוה או נמוך, וכך מאזנת את לחץ הדם. בשוקולד איכותי תמצאו נוגדי חמצון המפחיתים סיכון של מחלות לב וכלי דם. בעבר, היה מוכר הקקאו ממנו מפיקים שוקולד, כמעורר וכתרופה למחלות שונות כמו כאבי בטן.

 

 

תענוג אסור

שוקולד נחשב 'תענוג אסור' עבור אנשים שסובלים מעודף משקל, סוכרת ושאר מחלות כרוניות. מי שסובל ממיגרנות כדאי שימנע מאכילת שוקולד משום שהוא מכיל טיאנין – מרכיב שעלול לעורר מיגרנות. אם אתם לא יכולים בלי העונג הזה, מומלץ לבחור רק שוקולד איכותי עם מרכיבי קקאו באחוז גבוה.

מקור השוקולד

על פי מחקרים היסטוריים, בני המאיה והעמים האצטקים היו הראשונים שהשתמשו בפולי עץ הקקאו למאכל או שתייה. האנשים הקדומים היו מכינים משקה מר עשוי פולי קקאו טחונים בתוספת פלפל חריף, פיגמנטו ומקלות וניל. מקור השוקולד בדרום אמריקה, שם ישנם עצי קקאו לרוב. 'שגעון השוקולד' החל לאחר שילדי המקום שתו קקאו מר והחלו להוסיף לו סוכר ושאר מרכיבים כדי להפוך אותו לפחות נוזלי ומר.

זנים

כיום יש שלושה זני שוקולד מוכרים שמופקים מעצי קקאו שונים. הזנים נקראים 'קריולו' זן שיש לו ארומה חזקה במיוחד. ישנו זן בשם 'פרסטרו' שנחשב פורה ומשגשג מבחינת עצים וצמחייה, וישנו זן בשם 'טריניטריו' המערבב בין זני קריולו ופוסטרו. שוקולטיירים מומחים רוכשים את הזנים האלה בצורה של אבקה כדי להפיק שוקולד באופן עצמאי. שוקולוטייר הוא איש מקצוע מומחה בעיבוד שוקולד, שילוב טעמים, יצירת ממתקי שוקולד, כשאת חומרי הגלם הוא מוצא בחנויות אונליין המציעות חומרי גלם לאפייה. אז זה הזמן להכין משהו מתוק וטוב ליד הקפה ולבחור שוקולד איכותי בלבד.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

גלילה לראש העמוד