5 סימנים שאתם מתמודדים עם התמכרות

התמכרות היא אתגר שנוגע בחייהם של רבים, ולעיתים קרובות חיים איתה עד שאי אפשר להתעלם ממנה יותר. זה נושא שראוי לתשומת הלב שלנו כי הוא יכול להשפיע על כל אחד, כולל באנשים שהכי חשובים לנו. במאמר זה נבחן חמישה סימנים מרכזיים שעשויים להצביע על כך שאתם נאבקים בהתמכרות. ככל שנעמיק בכל אחד מהסימנים הללו, אתם עשויים למצוא את עצמכם מהנהנים בהסכמה, מזהים את הסימנים העדינים של ההתמכרות בחייהם של חברים, בני משפחה או אפילו את בעצמכם.

תסמיני גמילה

תסמיני גמילה כאשר אתם מנסים להפחית או להפסיק הם סימן ברור נוסף של התמכרות. תסמינים אלה יכולים להשתנות בהתאם לחומר או להתנהגות, אך לרוב הם כוללים חרדה, עצבנות, חוסר מנוחה, בחילה וחשקים עזים. לדוגמה, אם אתם מרגישים נסערים וחרדים כאשר אתם מנסים להפחית את צריכת הקפאין שלכם או חווים אי נוחות פיזית כאשר אתם מנסים להפסיק להשתמש בסם, זה סימן חזק כי אתם מכורים.

הזנחת אחריות

התמכרות יכולה להוביל אנשים להזניח את האחריות שלהם בעבודה, בבית הספר או בבית. אדם הנאבק בהתמכרות עלול להחמיץ מועדים, לדלג על פגישות חשובות או להזניח את מטלות הבית. הזנחה זו היא לעיתים קרובות תוצאה של העדפת החומר או ההתנהגות הממכרת על פני היבטים חיוניים אחרים של החיים. אם אתם מוצאים את עצמכם באופן עקבי שמים את ההתמכרות שלכם לפני ההתחייבויות, הגיע הזמן לבקש עזרה.

ניסיונות כושלים להיגמל

ניסיונות לא מוצלחים תכופים להפסיק או לשלוט בהתנהגות הממכרת שלכם הם סימן מובהק להתמכרות. ייתכן שאתם באמת רוצים להפסיק אבל מתקשים מאוד לעשות זאת. חוסר יכולת להיגמל, גם כאשר אתם מבינים את ההשלכות השליליות, הוא אינדיקטור ברור כי אתם מכורים. פנייה לעזרה ולתמיכה מקצועית היא קריטית בשלב זה.

 

בעיות חברתיות ובין אישיות

התמכרות יכולה להעמיס על מערכות יחסים ולהוביל לבעיות חברתיות ובין אישיות. אתם עלולים להיות מבודדים, להימנע מפגישת חברים ובני משפחה אשר מסתייגים מההתנהגות הממכרת שלכם. בנוסף, התמכרות יכולה לגרום לקונפליקטים בתוך מערכות יחסים עקב חוסר כנות, הבטחות שהופרו או התנהגות לא יציבה. אם ההתמכרות שלכם משפיעה לרעה על הקשרים החברתיים שלכם וגורמת לקרעים בחייכם האישיים, זהו סימן משמעותי לכך שאתם זקוקים לסיוע בהתגברות עליה.

טיפים להתמודדות עם התמכרות

אם אתם מזהים אחד מהסימנים הללו בעצמכם או באדם אהוב, חיוני לנקוט פעולה. הנה כמה טיפים להתמודדות עם התמכרות:

  • פנו לעזרה מקצועית: פנו לרופא, מטפל או יועץ המתמחה בהתמכרויות. הוא יכול לספק הדרכה, תמיכה ואפשרויות טיפול המותאמות למצב הספציפי שלכם.
  • בנו מערכת תמיכה: שתפו את המאבק שלכם עם חברים ובני משפחה אמינים שיכולים להציע תמיכה רגשית ועידוד לאורך מסע ההחלמה שלכם.
  • הציבו יעדים מציאותיים: קבעו יעדים ברי השגה להפחתת או להפסקת ההתנהגות הממכרת שלכם. חגגו ניצחונות קטנים בדרך כדי לשמור על מוטיבציה.
  • עסקו בפעילויות בריאות: כדאי להחליף התנהגויות ממכרות עם חלופות בריאות, כגון פעילות גופנית, מדיטציה יהודית או תחביבים, כדי למלא את החלל שהותירה ההתמכרות.
  • שאלוני בחן את עצמך: במקרים מסוימים, כדאי לבדוק אם אתם מכורים למשהו. נסו לעשות שאלון בחן את עצמך הקשור להתמכרות, במיוחד אם אתם חושדים בהתמכרות ספציפית, כמו התמכרות לפורנו. שאלון זה יכול לספק תובנות חשובות ולעזור לכם להבין טוב יותר את מצבכם.

לסיכום

כשמדובר בהתמכרות, ההכרה היא השלב הראשון. התמכרות, בין אם לחומרים או להתנהגויות מסוימות, יכולה להטיל צל על חייכם, אך ניתן להתגבר עליה גם עם תמיכה ונחישות. פנייה לעזרה מקצועית, בניית מערכת תמיכה חזקה והצבת יעדים ריאליים הם צעדים חיוניים בדרך להחלמה. הניחו לידע זה להוביל אתכם כשאתם או יקיריכם נוקטים את הצעדים האמיצים הדרושים כדי להשתחרר מכבלי ההתמכרות.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

גלילה לראש העמוד