5 עובדות מעניינות על עסקים בישראל

 

בישראל יש לא מעט אנשים אשר בוחרים לצאת אל דרך עצמאית, ולעבוד במקצוע שהם אוהבים. בכך ניתן למצוא לא מעט בעלי עסקים, חלקן עוסקים פטורים, חלקם הגדול עוסקים מורשים, או בעלי תאגידים, ארגונים וחברות. אבל מה צריך לדעת על עסקים בישראל? הנה 5 עובדות מעניינות:

כמות העסקים בישראל

בישראל פועלים יותר מ 63 אלף בעלי עסקים פטורים, המהווים 12 אחוז מכלל העסקים במדינה. בישראל רשומים גם 381 אלף עצמאיים לעומת 3.5 מיליון שכירים. ההבדל המשמעותי במספרים, נוגע לכך שמרבית השכירים מציינים כי הם מעוניינים להרגיש בטחון תעסוקתי. לכן לא פונים אל דרך עצמאית. בארץ ישנם יזמים בתחום האופנה, הטכנולוגיה, המזון וכדומה, בעוד שישראל ידועה כמעצמת טכנולוגיה ממנה יצאו לא מעט פיתוחים מעניינים! בין הפיתוחים: מערכת הניווט WAZE, עגבניות שרי, דוד השמש החסכני, גלולת מצלמה, טיל פופאי, מכונת הטיפוח והסרת השיער האפי – ליידי, מרכבה עם מעיל רוח ועוד. כמו כן, רוב העסקים עובדים עם מערכות על ענן, החל ממערכת CRM לניהול משימות ועד לניהול חשבונות אינטרנטי.

פרילאנסרים

יותר מ 55 אחוזים מבעלי העסקים בישראל, הם פרילאנסרים (הלוא הם בעלי עסקים קטנים ועצמאים) בעוד שרובם הגדול עוסקים בטכנולוגיה כמו בניית מערכת לניהול משימות או אינטרנט ותוכנה. 18 אחוזים עוסקים בתחום העיצוב. 9 אחוזים בשיוור ועד 20 אחוזים בכתיבה, עריכה תרגום והפקה.

5 עובדות על עסקים בישראל

"שוטף פלוס 30"

המושג 'שוטף + 30' הוא המצאה של מדינת ישראל. ישראל, היא מבין המדינות היחידות שמקנות לבעל העסק טווח של 10 ימים כדי לשלם משוכרות לעובדים. בכך בעלי העסקים יכולים לנהל את החשבונות ולהיערך עבור התשלומים. עם זאת, עלייה וקוץ בה: שיטת שוטף +30 מתקיימת גם בין ספקים ללקוחות, כך שמרבית בעלי העסקים נאלצים להמתין יותר מחודש על מנת לקבל תשלום על שירותים שסיפקו.

חקלאות

עסקי החקלאות בארץ ישראל, למרות היותה 'ארץ זבת חלב ודבש' כבר אינם משגשגים כמו פעם. ראייה לכך ניתן לראות משום שהחקלאות, מהווה רק 3 אחוזים מהתעשייה בישראל. רבים לא יודעים זאת, אבל את מרבית הפירות הגדלים בארץ מייצאים לחו"ל, בזמן שבארץ, ועבור הצרכן הישראלי, נמכרת פעמים רבות סחורה מיובאת.

זכויות סוציאליות של בעלי העסקים

למרות העובדה ש 40 אחוזים מתשלומי המיסים למדינה משולמים על ידי בעלי עסקים, לעצמאיים אין יותר מידי זכויות סוציאליות. דמי אבטלה – יכול לקבל עצמאי רק לאחר שסגר את העסק. לעצמאיים אין ימי חופשה ובטח שלא ימי מחלה או משוכרת 13. לכן על עצמאיים להתמודד לבד עם מקרים בהם ישנה בעיה כזאת או אחרת. אלה היו 5 עובדות מעניינות על בעלי עסקים. מקווים שנהניתם!

 

גלילה לראש העמוד