10 דברים שלא ידעתם על הריון ולידה

את מתעוררת בבוקר ונכנסת לשירותים בהתרגשות, מצוידת בבדיקת הריון. מפעילה סטופר בנייד וניגשת להסתכל על המקלון. שני פסי צבע! מזל טוב, את אמא. הלחיים רטובות מדמעות של אושר והחשש מתוצאה כוזבת דוחף אותך לקבוע תור לבדיקת דם בהזדמנות הראשונה. כשהספק נעלם את מרשה לעצמך לחלום על דרך יצירתית לספר לבעלך. הוא חוזר עייף מהעבודה ואת שולפת מהתנור בצעדי ריקוד עוגה ועליה תמונה (לא מאוד מקורית) של חסידה נושאת תינוק. מזל טוב, אתה אבא. אז הנה עשרה דברים שחשוב שתדעו, עכשיו יותר מתמיד, על הריון ולידה:

הריון ולידה

  1. כיצד לזהות רשלנות רפואית בהתהוות?

הריון הוא דבר נפלא וככזה אנו נוהגים לקשר אותו עם דברים משמחים ופרפרים בבטן. יחד עם זאת, כדאי לשמור על ערנות. במקרים רבים בהם הצוות הרפואי מבין שקיימת אפשרות לתביעה בגין רשלנות רפואית בהריון – הוא מבצע פעולות במטרה לטייח ולהסתיר עדויות.

 

התחמקות ממתן תשובות והסברים למשפחה, הוצאת המלווה/ים של היולדת מתוך חדר הלידה, הימצאות רופאים רבים בחדר הלידה, בדיקות יתר לאחר הלידה, הערות יוצאות דופן מצד הצוות הרפואי אל עבר היולדת בדבר ביצוע לקוי של בדיקות הריון ועד שיחת טלפון מנציג של המחלקה לניהול סיכונים בקופת החולים אליה אתם משתייכים. כל אלה צריכים להדליק אצלכם נורה אדומה. בכל מקרה של ספק – פנו להתייעצות עם עורך דין המתמחה בנושא.

 

  1. לא בהכרח 9 חודשים

רק 1 מתוך 20 נשים תלד בתאריך המשוער שלה. הטווח התקין ללידה הוא בין שבוע 37 לשבוע 42 ואורך ממוצע של הריון הוא 280 ימים. תתפלאו לדעת שהריון עשוי להימשך יותר, כמו במקרה של ביולה האנטר (Beulah Hunter) שהחזיקה הריון במשך 375 ימים שלמים!

  1. חלום בלהות

נשים רבות מדווחות על חלומות מפחידים שגורמים תחושות קשות ואי נעימויות, במילה אחת: סיוטים. לתופעה זו טרם נמצא הסבר מדעי אולם פסיכולוגים סבורים שמקורה בתת מודע המתמודד עם פחדים וחוסר ביטחון לקראת הלידה והאימהות.

 

  1. "יש לי טעם מוזר בפה"

את לא לבד. הורמונים של הריון גורמים לא פעם לטעם מתכתי בפה ולעיתים להעדר טעם בכלל. אם את נמנית בין אותן הנשים שטובלות בהנאה מלפפון חמוץ בממרח שוקולד – אולי עדיף לך ככה.

 

  1. זמן לנעליים חדשות

מידת הנעליים עשויה לעלות במהלך ההיריון הודות להשפעה של הורמוני ההיריון על העצמות ולנפיחויות הנגרמות כתוצאה מסירקולציה לא תקינה של הנוזלים בגוף.

הריון ולידה

 

  1. "בחילות בוקר" לאו דווקא בבוקר

בחילות הן תופעה נפוצה בהריון שיכולה להופיע החל מהשבוע החמישי להריון. בחילות הבוקר מכונות כך כיוון שבבוקר הן מופיעות בצורתן החמורה ביותר, אולם הן יכולות לבקר בכל שעה ביום.

 

  1. אפידורל וניתוח קיסרי

סיכוייה של אישה שקיבלה אפידורל לשיכוך הכאב ללדת בניתוח קיסרי, גבוהים פי 6 מאלה של אישה היולדת באופן טבעי וללא התערבויות.

 

  1. לא לפני 18

סיכוייו של תינוק לאמא שטרם מלאו לה 18 למות במהלך הלידה גבוה ב-60% מזה של תינוק לאמא מעל גיל 18.

 

  1. המין החזק

95% מהנשים נמצאות בקטגוריית "סיכון נמוך" ויכולות ללדת ללא התערבות רפואית – אולם בפועל רק 2% עושות זאת.

 

  1. יש למה לחכות

לידה ראשונה נמשכת בממוצע 3 שעות ו-20 דקות ללא אפידורל או 5 שעות ו-40 דקות עם אפידורל. לידה של נשים שילדו קודם לכן נמשכת בממוצע שעה ו-20 דקות ללא אפידורל או 4 שעות ו-15 דקות עם אפידורל.

גלילה לראש העמוד